tirsdag den 9. oktober 2012

Råd og tips om kattekillinger søges

"A cat has absolute emotional honesty:
human beeings,
for one reason or another,
may hide their feelings,
but a cat does not."
Ernest Hemingway

Midt i januar døde min elskede kat, Balder, en naturlig død. Jeg havde haft fornøjelsen af at bo sammen med ham i ca 10 år. Savnet efter ham var stort, og jeg sender ham stadig en kærlig tanke ind i mellem.

Nu er tiden kommet til, at jeg er klar til at dele hjem med en ny kat. Det er en kattekilling på bare 8 uger, så det varer lige 4 uger mere, inden han flytter hjem til mig. Jeg glæder mig helt vildt til det, men jeg er også blevet usikker, for jeg har aldrig haft en kattekilling før (Balder var en voksen kat, da han flyttede hjem til mig). Jeg har læst lidt på nettet, men jeg synes, det er svært at finde ud af, hvad der er rigtigt, og hvad der bare er "salgstaler" for at sælge nogle produkter.

Har du viden og/eller erfaring med, hvilke sider der er gode angående kost, pleje, vaccinationer, stimulering, legetøj osv af en kattekilling, så vil jeg blive meget glad for dine råd og tips :-)

8 kommentarer:

 1. Desvære har jeg ingen kat eller forstand på dem.. men det er da dejligt for dig at for en ny en... Glæder mig til at se billeder... :-)
  Men hva katte råd angår alt kan googles...God fornøjelse...

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have :-)

   Ja, google er en ven i nøden, og det bliver nok også løsningen denne gang. Der skal nok komme billeder af den lille skønhed, når han flytter herhjem :-)

   Slet
 2. Jeg har desværre ikke forstand på katte, selv har jeg hunde, men jeg synes katten er et fascinerende dyr. Som om den bærer på en stor og vigtig hemmelighed! ;) Jeg er sikker på, at den nye killing nok skal få det godt hos dig og jeg tror, at det med katte som med hunde - og mennesker i øvrigt. De er alle forskellige! Så når I lærer hinanden at kende, bliver det helt sikkert godt.

  Jeg har læst lidt på dine andre indlæg og vil bare sige, at dine ord på ingen måde virker som en klagesang. Tværtimod. Der er mod, håb og vilje mellem linjerne og jeg fornemmer at du er på rette vej. Den indre rejse kan synes ensom, men hvis man tør blive og lære sig selv at kende, sådan som du gør det nu, så tror jeg på, at man nok skal finde både sig selv og en lykke så subtil, at den kun kan findes lige netop dér. I ensomheden.

  Og derfra kan man gå ud i verden ...

  Tak fordi du deler. Jeg er inspireret og følger gerne med!

  Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hjertelig tak skal du have :-)

   Ja, det skal nok blive godt, når den lille killing og jeg kommer til at lære hinanden at kende. Og mon ikke google kan besvare mine spørgsmål om, hvornår de skal vaccineres osv - det tror jeg :-)

   Tak, jeg er SÅ glad for, at mine ord ikke virker som en klagesang, for jeg klager ikke, selvom det ind i mellem er svært - jeg vælger jo selv, at jeg vil arbejde med mig selv, så jeg er også indstillet på, at det nogle gange gør ondt. Dine ord om ensom rejse vækker et eller andet i mig, som jeg vil lade bundfælde sig. Måske bliver der en dag et blogindlæg om det. Måske vil ordene ikke skrives, det er ikke til at vide endnu :-)

   Jeg er glad for, du har lyst til at følge med på min indre rejse :-)

   Kram fra
   Louise

   Slet
 3. Råd? Uha, nu bliver du druknet! c",) Vi har haft to killinger i huset dette år - de er begge lige rundet et år, så der er masser af gode råd herfra:

  1) Sørg selvfølgelig for at få ham kastreret og øremærke hurtigst muligt. På den måde undgår du både strinten og strejferi (en hankat går gerne sine egne veje, hvis han ikke er neutraliseret). Det er forskelligt fra dyrlæge til dyrlæge, hvor tidligt de neutraliserer katten.

  2) LUK HAM FOR GUDS SKYLD IKKE UD FØR HAN ER MINDST 6 MDR.! Hvis han altså skal være udekat. Killinger orienterer sig anderledes end voksne katte og farer hurtigere vild. Hvis han skal være udekat, så tag ham evt. ud på armen med mellemrum, så han lærer jeres område og dets dufte at kende. De første gange må det gerne være dårligt vejr, så han forbinder det med noget positivt, når han kommer hjem. Når han kommer ud, så giv ham gerne godbidder de første gange, han kommer hjem, så han forbinder det med noget rart.

  3) Vaccination: Kontakt dyrlægen så snart du får ham. Så får du ham tjekket og vaccineret, hvis han ikke er det i forvejen. Herefter bør det forløbe sådan, at dyrlægen automatisk sender en meddelelse, når det er vaccinationstid.

  4) Sørg for at have et (eller flere) kradsemiljøer i hjemmet og stimulér ham til at bruge dem. Ros ham og giv ham en godbid (evt. en gærtablet), når han har været dygtig. På den måde kommer dit tapet ikke til at lide overlast. c",)

  5) Hav masser af legetøj, så han får stimuleret og udlevet sin trang til leg. Vores er især glade for 'fiskestænger', mus og 'aktiveringsbræt' ala dette: http://www.alttilhundogkat.dk/kattelegetj?/Generelt/KATTE/Katteleget%F8j/50730%20Catit%20Senses%20Play%20Circuit%20/%20Legeskinne/&showitem=11803 eller dette: http://www.alttilhundogkat.dk/kattelegetj?/Generelt/KATTE/Katteleget%F8j/41411%20%22Fang%20Musen%22%20med%20plysmus%20str.%2025%20x%206%20cm./&showitem=7852

  Et eksempel på en god 'fiskestang' kunne være denne: http://www.alttilhundogkat.dk/kattelegetj?/Generelt/KATTE/Katteleget%F8j/4509%20Drillepind%20med%20smuk%20p%E5fuglefjer.%2047%20cm./&showitem=7860

  Det er det legetøj, det hitter herhjemme. (Især aktiveringsbrættene er der slåskamp om).

  6) Foder. Vores katte er lidt luksusdyr. De får den gode tørkost fra dyrlægen (C/D). Vi startede på den, fordi vores gamle kat fik den for at forhindre krystaller i urinen. I dag vil Sipzap ikke æde andet, og de andre vil da ikke lade sig nøje! Cleo skreg af fryd, da hun kom tilbage og 'genså' den gode mad.

  Vores KILLINGER har dog fået speciel killingekost (vi brugte Whiskas') indtil de var et år. Vi har lige tømt den sidste pose til Samsara ... det var helt sørgmodigt. Min lillebitte, store killing. c",)

  Ret beset tror jeg, at den billige mad skulle være lige så sund. Men kattene vil helst have den dyre. I vådkost køber vi dog altid billig produkterne eller dem på tilbud (de er særligt glade for dem i sovs og ikke gele).

  Jeg håber, du kan bruge rådene. Og at du ikke er blevet for overvældet. Du kan evt. se på min blog under etiketterne 'Samsara' og 'Supaya'. Jeg kan ikke huske, om jeg har noget særligt med, men det kan jo være, der står lidt om, hvordan de har været at have dette første år. :)

  Held og lykke med ham. :) Billeder snarest, ik? (Hvad skal han hedde?).

  SvarSlet
 4. Kære Line :-)

  Hjertelig tak for alle dine gode råd og tips. Jeg er overvældet over, du har taget dig tid til at skrive så meget. Tusind tak, du er jo bedre end google ;-)

  Du har besvaret mange af de spørgsmål, jeg var usikker på, og jeg har gemt linkene til legetøjet i mine favoritter. Det passer fint, at kattekillingen flytter hjem til mig om 4 uger, for så bliver det vinter, hvor jeg ikke har dørene stående åbne dagen lang - så kan han nå at falde til her, inden han kommer ud. Endnu er jeg ikke sikker på, om han skal være en udekat, for jeg bor tæt på en meget trafikeret vej. Det var ikke noget problem med Balder, for han var bange for biler, men jeg ved jo endnu ikke, hvor modig min lille tiger er i den retning.

  Jeg skal nok lave indlæg med fotos ligeså snart han flytter herhjem, men der går jo 4 uger endnu :-)

  Da jeg fortalte min søn om kattekillingen, foreslog han, at den skal hedde Blaze. Jeg synes, det er det perfekte navn, for kattekilling er rød, så han er jo en lille flamme. Så Blaze blev det :-)

  Endnu engang tusind tak for din hjælp, det var pænt af dig, og jeg er meget glad for den :-)

  Kram fra
  Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Blaze - perfekt! :) Så han er en rød kat ... der er bare noget over dem. Der er som om røde katte er deres helt egen race indenfor kattene. De har et sind, som er helt specielt. Jeg er meget spændt på at læse om ham og hans opvækst. :)

   Slet
  2. Ja, det bliver spændende at følge Blaze vokse op. Gad vide, hvordan han er? Jeg glæder mig meget til at lære ham at kende :-)

   Balder var en sort kat, og i min barndom havde vi aldrig en rød kat, så jeg vidste slet ikke, at der er noget specielt over røde katte. Det gør det da bare endnu mere spændende for mig at lære Blaze at kende :-)

   Slet

Du skal have tak for, at du tager dig tid til at skrive en kommentar. Det varmer og glæder mig :-)

Kærlig hilsen
Louise