fredag den 18. januar 2013

En sund forandring

"At vide,
hvad det rigtige er
og ikke at gøre det,
er mangel på mod."
Konfutse

Da jeg i sin tid startede hos diætisten på sukkersygeafdelingen, fortalte hun mig, at det er usundt at drikke mere end 1/2 liter light produkter om dagen. Af en eller anden grund var jeg dengang ikke parat til at efterleve hendes råd, og jeg skubbede det derfor bagerst i min hjerne - gemte det væk og glemte det næsten.  Jeg ændrede andre ting i min kost, og jeg begyndte at tabe mig - nogle gange hurtigere end andre, og selvom min vægt gik op og ned, så blev der alligevel en smule mindre af mig.

De seneste måneder har min vægt været som en yoyo, og jeg var træt af, at jeg ligesom var gået i stå med vægttabet. Noget måtte ske, og jeg kom i tanke om diætistens råd om at mindske min indtagelse af light produkter. Mosekonen gav mig et link til en spændende artikel om light produkter, og jeg fik endnu mere lyst til at efterprøve min teori om, at light produkter i store mængder ikke er godt for mig.

Jeg valgte at give det et forsøg, og jeg holdt derfor op med at drikke så meget light sodavand. I stedet for at drikke light sodavand, drak jeg dansk vand med citrus og min nye favorit - kold Pukka Pure The - jeg koger en kedel vand og hælder det i en kande med et enkelt Pure thebrev. Det får lov til at stå og trække, indtil det er koldt, hvorefter jeg tager thebrevet op og sætter kanden i køleskabet. Mums, hvor smager det dog godt, når det er helt koldt! Det er simpelthen min nye favoritdrik, og jeg drikker ca 1 1/2 liter af det om dagen :-)

I går var det medicindag, og som altid vejede lægen mig. Vi kunne næsten ikke få armene ned af bare begejstring, for jeg havde tabt mig 3,3 kg i løbet af de seneste 14 dage! Min kost har været, som den var i den forrige periode, og den eneste forandring var minimeringen af light drikkevarer. Det var helt fantastisk at opleve, og det føltes som om, jeg nu endelig havde knækket "koden" - jeg havde på egen krop mærket, lært og forstået light produkternes virkning for min forbrænding. Det var SÅ dejligt at få endnu en brik til puslespillet om, hvad der er godt og sundt for lige præcis mig :-)

2 kommentarer:

 1. Hej Louise!
  Hvor lyder det godt, er glad for du knækkede koden :-) light produkter er ikke kun "godt" egentlig ved vel ingen hvordan sødestofferne påvirker på lang sigt. Vand tager ingen skade af derimod.
  Held og lykke.

  SvarSlet
 2. Mange tak skal du have Margith :-)

  Nej, jeg tror heller ikke, at der endnu er klarhed over langtidsvirkningerne af sødestofferne. Og du har ret i, at ingen tager skade af vand. Og koldt vand med en skive citron i smager nu altså godt :-)

  SvarSlet

Du skal have tak for, at du tager dig tid til at skrive en kommentar. Det varmer og glæder mig :-)

Kærlig hilsen
Louise