lørdag den 14. oktober 2017

Om at finde den gode balance i livet

Jeanette har med sin Oktober vlog 2017 inspireret mig til at skrive dette blogindlæg, fordi jeg har behov for at finde den gode balance mellem træning, hvile og læsning :-)

Mine psykiske sygdomme gør, at jeg har behov for ekstra meget hvile for ikke at brænde helt sammen i hovedet. I lang tid har jeg faktisk været god til at tage mig tid til den ekstra hvile, så det er ikke et problem for mig i øjeblikket :-)

Derimod er spørgsmålet om, hvor ofte jeg skal træne, et stort problem for mig. Jeg har følt, at jeg skulle træne 6 gange om ugen, og det har jeg jo ikke gjort. I den seneste tid er det blevet til træning 3 gange om ugen, og det passer mig egentlig ganske fint. Derfor vil jeg holde fast i det fremover :-)

At skulle noget på bestemte tidspunkter er en ting, som jeg har meget svært ved. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg skal virkelig kæmpe for at følge en bestemt struktur for min hverdag. Jeg vil dog rigtig gerne øve mig i at strukturere mit liv noget mere, og jeg vil derfor starte med at fastlægge de 3 træningsdage til mandag, onsdag og fredag. Hvornår på dagen, jeg træner, er lige meget, men jeg skal bare træne de dage fremover :-)

Som førtidspensionist kan dagene let blive ens og løbe sammen, fordi jeg jo ikke skal på arbejde. Jeg har i et stykke tid dog bemærket, at jeg er begyndt at glæde mig rigtig meget til fredag og weekend. Måske hænger det sammen med, at busserne herude ikke kører i weekenden, så jeg er tvunget til at blive hjemme. Det vil jeg udnytte og give mig selv sjæledage hver lørdag og søndag - altså 2 dage, hvor jeg bare skal lave lige det, som jeg nu føler for - det er luksus <3

Når jeg tænker på, hvem jeg er, så tænker jeg som regel, at jeg er et menneske, der elsker at læse bøger - og helst krimier. Det er ved at være meget lang tid siden, at jeg senest læste en bog, og jeg savner det virkelig meget. Jeg elsker at forsvinde mentalt ind i en god bog og bare læse og læse, indtil jeg er færdig med bogen. Jeg har masser af for mig ulæste bøger på bogreolen, og jeg vil prøve at komme igang med at læse igen, for det giver mig så meget godt.

Goodreads har tidligere inspireret mig meget til at få læst, og jeg vil forsøge mig igen med at bruge tid på Goodreads. Forhåbentlig kan det sætte skub i min læselyst <3

I lang tid har jeg brugt alt for meget tid ved computeren. Det er blevet til virkelig mange timers spildtid, som jeg kunne have brugt på en masse gode ting herhjemme. Det vil jeg bestræbe mig på at ændre, så jeg i stedet kommer igang med at lave nogle af alle de ting, jeg gerne vil lave. Jeg vil starte med lidt oprydning i stuen, og så er det også ved at være tid til at få lave julekalendere og adventskalendere til de dejlige mennesker i mit liv, som jeg vil forkæle lidt ekstra i juletiden <3

Kort sagt vil jeg i den kommende tid arbejde på at få mere struktur i min hverdag og finde en god balance mellem træning, hvile, læsning og gøremål :-)

10 kommentarer:

 1. Dejligt indlæg og elsker når vi kan inspirer hinanden og støtte hinanden..
  Håber vi begge kan finde en god balance i vores hverdag..

  Jeg tænkte.. skal du ikke være med til Readathon denne gang??
  Har du prøvet det før???

  Knus Jeanette <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jeanette, mange tak skal du have <3

   Det håber jeg også, at vi kan :-)

   Jo, jeg meldte mig til Readathon i går, og det er første gang, jeg er med. Jeg plejer bare at læse med ved I andre, men denne gang skulle det være :-)

   Kram <3

   Slet
  2. Jubiii... ej det glæder jeg mig bare helt vildt til.. Super hyggeligt at du skal være med.. Jeg regner selv med at jeg skal lave sådan et indlæg som jeg opdatere undervejs..

   Knus <3

   Slet
  3. Godmorgen Jeanette,

   Hjertelig tak, jeg glæder mig også meget til at være med, for jeg håber, det kan sætte gang i mit læseri igen :-)

   Sådan et indlæg regner jeg også med at lave, for det er den slags indlæg, jeg har nydt mest at læse ved jer de tidligere gange <3

   Ønsker dig en ny god uge <3 Kram

   Slet
  4. Jeg har tilføjet dig som ven på Facebook, ved ikke om det er okay..
   Har også sendt dig et link til den dansk Readathon gruppe på facebook..

   Knus Jeanette <3

   Slet
  5. Naturligvis er det okay, og du skal have mange tak for linket <3 Kram <3

   Slet
 2. Sikke et dejlig indlæg, kære Louise. Hvor er det nogle sunde reflektioner du har gjort dig, og det lyder sundt, at du nu har sat dig nogle ‘’mål’ i forhold til træningsdage, sjæledag og balance i tilværelsen! Stærkt gået.

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Louise,

   Hjertelig tak skal du have <3

   Ja, jeg tror også, det er godt, at jeg nu har fået sat lidt mere struktur på det :-)

   Kram <3

   Slet
 3. Tusind tak for et skønt indlæg, som fik denne gamle Mosekone til at støve af i øverste etage og tænke dybt over et pa ting, der var gået i glemmebogen. Min balance er gået sig en tur, neop fordi jeg ikke længere holder mit fundament ved lige mere..... Uha, det kræver rystetur i selvindsigten, men tusind tak for hjælpen kære du.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tove,

   Hjertelig tak for din dejlige kommentar <3

   Engang i mellem er det godt at få rystet lidt op i selvindsigten, og jeg er glad for, jeg kunne hjælpe dig med det :-)

   Derimod er jeg ked af at høre, at din balance er gået hjemmefra. Jeg håber inderligt for dig, at den snart vender tilbage <3 Kram <3

   Slet

Du skal have tak for, at du tager dig tid til at skrive en kommentar. Det varmer og glæder mig :-)

Kærlig hilsen
Louise