onsdag den 8. marts 2017

Eftervirkninger fra depression

Før jul fik jeg en depression efter at være trappet ud af det antidepressive medicin. Jeg fik bedt om hjælp, og jeg startede på medicinen igen, og det hjalp mig også, så jeg ikke ligger i sengen dagen lang, hvilket jeg er meget glad for.

Jeg er dog stadig plaget af eftervirkninger fra depressionen, for jeg har utrolig svært ved at finde energi til selv de mest almindelige gøremål såsom rengøring og madlavning. Det går mig meget på, at huset bliver mere og mere beskidt, men jeg kæmper en brav kamp for at holde det værste skidt fra døren.

Mit sociale liv in real life begrænser sig stort set til det ugentlige besøg af min søde og hjælpsomme far, der tager mig med ind at handle i den lokale brugs, og så til besøg af min elskede søn. Min søn er også virkelig sød til at handle for mig, så jeg kun skal nyde det, når han besøger mig. Det er en gave uden lige at have så hjælpsom en familie <3

Det kræver meget energi af mig at have besøg, og jeg hviler mig derfor både før og efter. Jeg holder heldigvis mig selv fast på, at jeg skal blive ved med at se min søn og min far, fordi det gør mig så godt psykisk. En sjælden gang i mellem hænder det også, at jeg siger ja til besøg af venner, så jeg isolerer mig ikke helt, hvilket er yderst positivt :-)

En af bivirkningerne ved mit medicin er søvnproblemer, som jeg har haft i mange, mange år. Søvn er utrolig vigtigt for at kunne fungere, og det er nok det værste ved mine sygdomme lige nu. Jeg vågner ofte efter en times søvn, og når jeg så endelig sover, så er jeg plaget af urolige drømme og mareridt, så jeg føler ikke, jeg har sovet, når jeg vågner igen. Det er meget udmattende, og jeg er tit både forvirret og groggy de første timer, jeg er oppe.

I dag er en god dag, for jeg har kun været vågen 3 gange i nat, og jeg føler mig rimelig frisk her til morgen. Derfor vil jeg satse på at få støvsuget hele huset i dag :-)

8 kommentarer:

 1. Kære Louise. Tak fordi du deler din kamp og jeg beundrer din åbenhed herom. Godt du har din søn og far, som hjælpere. Det er bare så flot og jeg er sikker på, at du kommer godt ud på den anden side, med den kampvilje du udviser. Rigtig god bedring til dig.
  Kram fra Tullehuset

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tove, hjertelig tak for din kommentar, ros og gode ønsker - det betyder så meget for mig <3 Nogle gange kan det være svært at udvise kampvilje, men jeg forsøger :-) Kram til dig <3

   Slet
 2. PS. Dette citat har jeg lånt fra en anden side, som skriver om et lille lam, der ikke har motorikken iorden. Synes det er så godt at det kan bruges i flere situationer :
  Der er så mange ting, man ikke kan, bare fordi man gerne vil. Til gengæld er der rigtig mange ting, man kan komme til at kunne, hvis man vil det nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vel nok et godt citat, hjertelig tak for at dele det <3

   Slet
 3. Kære Louise,
  jeg kan sagtens forestille mig din kamp.
  Jeg blev selv overfaldet på mit arbejde for mere end seks år siden, blev 2/3 del invalid, fik også PTSD, som har udviklet en kronisk svær depression.
  Jeg kæmper med præcis det samme, manglende søvn, ingen energi i kroppen, de daglige gøremål er en kamp osv.
  Vi må se at blive gode til at finde en god virksom rytme.
  Håber du får støvsuget og får en god dag i dag:-)
  Pas på dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina,
   hjertelig tak for din kommentar og gode ønsker, det varmer så meget <3
   Jeg er ked af at høre, du kæmper med det samme, for det er så svært.
   Ja, det er om at komme ind i en god rytme med de daglige gøremål :-)
   Tak, jeg fik støvsuget stuen i dag, og det er da en start. Min dag har været god, selvom jeg ikke nåede alt det, jeg havde håbet på - der kommer en dag igen i morgen :-)

   Hjertelig tak og i lige måde :-) Kram

   Slet
 4. Søvn betyder bare sååå meget når man har det psykisk svært. Jeg har virkelig ikke sovet meget de sidste 14 dage pga sygdom, men det påvirker virkelig også min psyke og jeg har isoleret mig helt vildt. Håber snart jeg får det bedre og heldigvis har jeg en aftale med Anne-Mette i næsten uge, så er jeg da lidt social der..

  Det gode er jo at du er rigtig god til at lytte til dig selv og mærke efter. Det vil kun gøre det hele lettere i fremtiden..

  Håber du har fået noget lækker søvn..

  Krammer <3

  SvarSlet
 5. Kære Jeanette,
  Hjertelig tak for din kommentar. Jeg har gået og kigget efter blogindlæg fra dig, fordi jeg tænkte på, hvordan du mon havde det, så dejligt med dette livstegn fra dig :-)
  Ja søvn er så ufattelig vigtigt, og det tærer så meget, når man ikke sover godt. Heldigvis får jeg nu sovet godt i et par timer ind i mellem, og det hjælper en del.
  Det er lang tid, du har været syg. Du ønskes rigtig god og snarlig bedring <3
  God weekend <3 Kram

  SvarSlet

Du skal have tak for, at du tager dig tid til at skrive en kommentar. Det varmer og glæder mig :-)

Kærlig hilsen
Louise