torsdag den 28. september 2017

Bivirkninger ved koffein

I går aftes drak jeg en halv liter vand med en hydro tabs i, mens jeg brugte bentræneren. I løbet af dagen havde jeg drukket min elskede kaffe med mælk. Et stykke tid efter træningen fik jeg det dårligt i kroppen med hovedpine og indre uro, og jeg kunne ikke falde til ro, selvom jeg forsøgte at meditere. Jeg tror, at jeg simpelthen fik alt for meget koffein i går.

Jeg gav mig til at kigge på, hvor meget koffein der er i de hydro tabs fra BodyLab, som jeg bruger, og det er rigtig meget i forhold til anbefalet dagsdosis. Inde på BodyLabs hjemmeside fandt jeg noget om bivirkninger ved koffein, og de forskrækkede mig helt vildt, for BodyLab skriver:

"Den mest kendte bivirkning, som koffein giver, er afhængighed og ses oftest ved kaffedrikkere. Koffein kan dog også forårsage nervøsitet, irritabilitet, angst, ængstelighed, muskeltrækninger, søvnbesvær og hovedpine."

Angst har jeg i forvejen alt for meget af i mit liv, og jeg lider også af søvnbesvær pga noget af mit tossemedicin. Mine elskede kaffe med mælk vil jeg meget nødigt undvære, så jeg har bestemt mig for, at jeg dropper at bruge de hydro tabs. I stedet vil jeg drikke mere rent vand under træning, og så må jeg se, om det er nok til at undgå hovedpine efter træning - det håber jeg inderligt, at det er <3

12 kommentarer:

 1. Jeg bruger bestemt heller ikke de der hydro tabs med koffein, hvis jeg ved at jeg også skal kunne slappe af.. Samtidig træner jeg tit om formiddagen, så det når at være brænde af inden aften. Faktisk er dem fra bodylab heller ikke mine favorit brusetabletter.. Dem med bær er forresten uden koffein.

  Virkelig træls at du skulle ha sådan en oplevelse..

  Knus <3

  SvarSlet
 2. Kære Jeanette,

  hjertelig tak for din kommentar - det glæder mig meget, at du tager dig tid til at læse og kommentere her <3

  Ja, det var træls, men nu er jeg heldigvis ovre det igen :-)

  Det lyder fornuftigt, at du ofte bruger dem om formiddagen. Jeg ved godt, at dem med bær er uden koffein, så ddet kan være, jeg vil prøve dem på et tidspunkt, men i første omgang prøver jeg at træne uden brusetabletter og ser, om det går godt :-)

  Du ønskes en vidunderlig dag <3 Kram <3

  SvarSlet
 3. Åhhh, det var en træls oplevelse, men også lærerig for dig.
  Jeg holder mig til alm kaffe og mit indtag af det, er faldet betydeligt, efter jeg holdt op med at ryge. Måske du helt skal kvitte de brusetabs og spise en håndfuld rosiner og mandler i stedet for. Giver god energi og smager godt :)
  Knus herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tove,

   Hjertelig tak for din dejlige kommentar <3

   Jeg kan rigtig godt lide dit råd om at spise en håndfuld rosiner og mandler i stedet for. Det vil jeg prøve, når jeg har fået købt mandler hjem :-)

   Kram til dig <3

   Slet
 4. Kære søde Louise, koffein kan være godt mod migræne og hovedpine, bl.a. derfor er der koffein i Treo, men for meget koffein er heller ikke godt. Det var derfor jeg anbefalede dig, at drikke en kop kaffe og spise nogle vitaminpiller.
  Jeg bruger selv nogle der hedder Biosym Omnimin Pure, de indeholder alt hvad vi har brug for, undtagen koffein :)
  Kram fra din Lækkerhaps <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lækkerhaps,

   Ja, jeg kan godt huske, at du gav mig det råd, men jeg ville jo ikke høre dengang :-D

   Det vil jeg så nu, og jeg skriver vitaminpiller på indkøbssedlen :-)

   Tak, fordi du er dig <3 Kram <3

   Slet
  2. Kære søde Louise, det er godt du gør som jeg siger :p
   Derfor bør du også overveje, at købe noget fiskeolie med ingefær, jeg spiser selv denne https://mad.coop.dk/pleje/vitaminer-og-kosttilskud/vitaminer/fisk-med-ingefaer-5745325099623?gclid=CjwKCAjwu7LOBRBZEiwAQtfbGFPyJKc0yioaZ6t-KkyPkVq67EwQwwuYKdXAXIucreS7gKEtS_VeRhoCijsQAvD_BwE
   kram fra din Lækkerhaps <3

   Slet
  3. Kære søde Lækkerhaps,

   Får jeg så et diplom, når jeg nu hører efter, hvad du siger? :-P

   Hvad gør ingefæren godt for? Og er det ikke bedre med en fiskeolie, hvor der er både omega 3, 6 og 9 i?

   Ønsker dig en dejlig fredag Lækkerhaps <3 Kram <3

   Slet
 5. Kære søde Louise, du får et diplom en dag ved lejlighed :p
  Ingefær er bl.a. godt for muskler og led. Vi har ikke brug for, at få tilført ekstra omega 6 og 9, men de lange omega 3 fedtsyrer er meget vigtige for os. Efter nogle måneder med omega 3, kunne jeg mærke en tydelig ændring i bl.a. mit energiniveau og velvære.
  Kram fra Lækkerhapsen <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Køre søde Lækkerhaps,

   weeeee jeg glæder mig til at få et diplom af dig en dag :-P

   Hjertelig tak for svaret - så lærte jeg også nyt i dag :-)

   I morges købte jeg de vitaminer og fiskeolie med ingefær, du anbefaler, for jeg skulle alligevel købe proteinpulver og shakere :-)

   Kram til dig <3

   Slet
 6. søde Louise, du er en stor og dygtig pige :p
  Men husk, at proteinpulver og piller ikke må erstatte en sund og varieret kost :)
  Kram fra Lækkerhapsen <3

  SvarSlet
 7. Tak kære Lækkerhaps <3

  Jeg ved godt, det ikke må erstatte en sund og varieret kost, men jeg spiser ikke særlig varieret, og jeg er slet ikke parat til at ændre på det. Måske kommer det engang :-)

  Kram til dig <3

  SvarSlet

Du skal have tak for, at du tager dig tid til at skrive en kommentar. Det varmer og glæder mig :-)

Kærlig hilsen
Louise