tirsdag den 18. december 2012

Insanity and now peace

"Insanity:
Doing the same thing over and over again
and expecting different results."
Albert Einstein

Sidste uge troede jeg, at jeg var blevet klogere og havde lært af mine fejltagelser, men nej, jeg blev ved med at proppe aftaler og gøremål i min kalender, så den blev spændt til bristepunktet. Bevares, der var da masser af gode aftaler imellem, og jeg nød alle timerne med min søn meget. Og jeg var glad for at få overstået alle de kedelige, men nødvendige aftaler med tandlæge osv, men det kostede en masse energi, og jeg faldt udmattet omkuld tidligt hver aften.

De for mig meget travle uger kostede mig i alt 3,9 kg, men i betragtning af hvor meget sukker og fedt, jeg proppede mig med i de uger, så var det meget billigt sluppet.

Fredag morgen kunne jeg ånde lettet op, for da var travlheden overstået, og jeg kunne nu se frem til "en normal hverdag" igen - en hverdag med tid og plads til reflektion og afslapning. Tid til bare at være.

Jeg har nydt i fulde drag bare at være, og jeg har igen kunnet holde munden lukket og takke nej til usunde madvarer. Jeg tillod dog mig selv at nyde lidt med sukker og fedt i søndags, da jeg var til familiehygge i anledning af, at min dejlige søn har fødselsdag i morgen. Det var en vildt hyggelig dag, hvor kærligheden til og fra ham fyldte alt :-)

Mandag havde jeg sådan en dejlig dag herhjemme, hvor den stod på oprydning og rengøring. Det var på den afslappede måde, hvor jeg virkelig nød at tulle rundt og lave en hel masse husligt - ting, som gjorde det dejligt igen at være her.

Blaze og jeg hygger os meget sammen, og jeg er fuldstændig forelsket i den skønne kat. Han er så legesyg og nysgerrig, at han er i alting, og han får med sine sjove påfund mig til at le højt mange gange dagligt. Han er en lille bandit, for han vil også gerne "slås", men kærlighed smitter, og han stopper med at bide og kradse mig, når jeg bare holder mig i ro - når han bider ud efter mig, og jeg bare forholder mig roligt, så smelter han og begynder istedet at slikke min hånd. Han er en kærlig kat, for han er vild med at ligge og putte hos mig, når han skal have en af sine mange lure. Jeg ved ikke hvem af os, der nyder det mest.

Året er på hæld og ved at rinde ud. Nytåret og min fødselsdag bringer et nyt år, som jeg kan fylde med lige præcis det indhold, som jeg ønsker. Det er derfor tid til, at jeg gør status over det forgangne år - hvilke ting har jeg lært, og hvilke ting har været gode? Tiden er også kommet til, at jeg tænker over, hvilke ting jeg ønsker at fylde i det kommende år.

I mit køkken har jeg en seddel med ord hængende i en ramme. Det er ord, jeg skrev sidste år mellem jul og nytår. Det er ord, som beskriver, hvilke ting jeg ønskede at fokusere på og lære i 2012. Om en uges tid vil jeg tage rammen ned og tænke over, hvordan det egentlig gik med mine ønsker. Og jeg vil hygge mig med at skrive min ønskeseddel for 2013.

Freden har sænket sig over mig, og jeg nyder igen bare at være :-)

2 kommentarer:

 1. Katte er skønne dyr. Forstår godt din glæde ved din.

  Baby steps, baby steps kære Louise.
  Kæmpe skridt har det med at give bagslag og selvfølgelig skal du give dig selv lov til lidt sukker og fedt. Vi kan faktisk slet ikke undvære det.

  OG vi mennesker er så pudsigt indrettet, at vi nemt kan lave de samme fejl mange gange, før vi lærer af det.

  Jeg har ofte ønsket, at jeg feks var en ko eller andet dyr, som gik i indhegning = tråd med stød i.
  De dyr går kun mod det tråd en gang, så har de lært det og ved hvor grænsen går, men vi er ikke som dyr :) :)

  Lidt kringlet fortalt, men jeg tror du forstår.

  Pas på dig selv og fortsat god ny uge

  SvarSlet
 2. Mange tak skal du have du dejlige kvinde. Du har helt ret - vi mennesker kan sagtens lave de samme fejl om og om igen. Og ja, jeg kan sagtens forstå dit billede med dyrene i indhegningen - det ville være let, hvis vi også lærte så hurtigt :-)

  Du må også passe godt på dig selv, og jeg ønsker dig en rigtig glædelig jul :-)

  SvarSlet

Du skal have tak for, at du tager dig tid til at skrive en kommentar. Det varmer og glæder mig :-)

Kærlig hilsen
Louise