mandag den 9. februar 2015

Køkkenlyst

Madlavning har aldrig været min stærke side, og jeg har hadet madlavning af et godt hjerte. Da jeg for mange år siden blev syg for alvor, var mine beskedne kogeevner en af de første færdigheder, jeg mistede. Min søn flyttede over til sin far, og der var kun mig selv at lave mad til - det gjorde, at jeg ikke genvandt den færdighed, for jeg fandt det ikke umagen værd at bruge så mange kræfter på at lære at lave mad igen.

Mere end 10 år er gået, og jeg har levet af virkelig dårlig mad - færdigretter osv. Jeg har altid elsket mad, så det undrer mig egentlig, at jeg ville spise så dårlig og usund mad, men det gjorde jeg altså.

Der er ligeså stille og roligt sket en ændring med mig i de seneste måneder, for jeg har langsomt forsøgt mig med at lave lidt mad engang i mellem. Min bedste ven Allan har forsøgt at smitte mig med sin interesse for madlavning, men jeg har haft svært ved at huske det hele, når han over telefonen har fortalt mig om en ret.

Hurra for internettet <3

Tidligere har jeg også læst lidt opskrifter på nettet engang imellem, men de har været for komplicerede til, at jeg turde gå i gang med dem. Nu har jeg til mit store held fundet de for mig perfekte madblogs:

http://udelukkende-rester.blogspot.dk/

og

http://mini-hakkeren.blogspot.dk/

Det er mad, jeg kan lide :-D

Sproget er skønt, og opskrifterne er ligetil, så jeg rent faktisk tør give mig i kast med dem. Min lykke er gjort <3

Herlige Pia skrev om kikærter, og jeg fik lyst til at prøve at smage dem. Mine forventninger var ikke store, men jeg købte en pose af Urtekrams økologiske tørrede kikærter, satte dem i blød og kogte dem, og jeg var FAN... De har den fineste blide nøddesmag, så jeg spiser dem som slik - hvem skulle nu have troet det?!? :-D

Jeg har puttet nogle i fryseren til at putte i en gryderet engang. Det blev ikke denne weekend, for jeg forsøgte mig nemlig også med Pias billige labskovs. Hold dog op, hvor smagte den labskovs bare GODT. Jeg kunne slet ikke få armene ned af begejstring, for tænk engang at jeg kan lave mad, som smager så godt. Mums.

Hjertelig tak Pia, fordi du inspirerer mig til selv at gå i køkkenet <3

7 kommentarer:

 1. Eiijj altså for pokker Louise. Tusinde tak for dit skønne indlæg og henvisninger til mine blogs, det glæder mig så usigeligt meget, at jeg næsten ikke kan sætte ord på... men gåsehuden over hele kroppen er ikke til at tage fejl af.

  Du er en skat :-D

  SvarSlet
 2. De dersens kikærter er slet ikke så tovlige endda, jeg har gerne nogle liggende i fryseren og spiser jævntlig en god håndfuld af dem.
  Madlavning er heller ikke min stærke side, så hatten af for dig at du giver dig i kast med det :o)

  Knus her fra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kikærter er nemlig gode :-)

   Tak, jeg tager det stille og roligt og prøver kun lidt nyt ad gangen. Det går fint, når jeg kan læse opskrifterne inde på Pias blogs :-)

   Kram til dig <3

   Slet
 3. Hvor er det dejligt at du har genfundet lysten til at gå i køkkenet..

  Jeg har haft det som dig, da jeg var aller mest syg kunne jeg simpelthen ikke lave mad, kunne ikke engang handle, så min Mor kom med rester, rugbrød eller færdig retter. Det var dengang et stort chok for jeg har altid elsket at lave mad.

  Lige for tiden kæmper jeg med at lære min hjerne at træffe de sunde fornuftige valg. Jeg er på rette vej, men det kræver tid og tålmodighed for at det bliver til vaner og hverdag.

  Jeg har endnu ikke udforsket kikærter, men det skal jeg ha gjort.

  Knus <3

  SvarSlet
 4. Sygdom er en bitch! Det er utroligt så meget, det kan ødelægge for en. Det med ikke at kunne handle kender jeg også godt. Jeg er stadig ikke god til det, og jeg er SÅ taknemmelig for, at min far kommer hver uge og tager mig med ud at købe stort ind. Efterhånden har jeg lært selv at tage ind i den lokale brugs, men også det kan stadig knibe på dårlige dage.

  Ja jeg følger med i dine kampe på din blog, og jeg synes, du er SÅ sej, fordi du er så god til at finde den gyldne middelvej. Du er blevet rigtig god til at træffe de gode valg - det er SÅ flot <3

  Kikærter kan jeg kun anbefale, for jeg er vild med dem. De har en lidt sjov konsistens, når man bider dem over, men jeg kan godt lide den fine blide nøddesmag. Jeg er spændt på, hvad du synes om kikærter :-)

  Kram <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk smagt kikærter, har bare ikke selv kastet mig ud i det endnu :P

   Dejligt at du far kommer og hjælper dig med at handle. Jeg kan selv stadig ha store problemer med at handle og at stå i kø i en forretning, men det er kun i mine dårlige perioder det er rigtig slemt.

   Knus <3

   Slet

Du skal have tak for, at du tager dig tid til at skrive en kommentar. Det varmer og glæder mig :-)

Kærlig hilsen
Louise